Kardemummakaka

Tillagningstid ca 1 timme och 10 min

 

Ingredienser

3 ägg

3 dl socker

2 dl vetemjöl

4 msk malen kardemumma

150 gr smör

 

Tillvägagångssätt

Sätt ugenen på ca 175 grader

Smöra och bröa en kakform

Vispa ägg och socker poröst

lägg i vetemjöl och kardemumma och vispa till en jämn smet

smält smöret, det ska vara bubblande (kokande)

häll det smälta smöret i smeten och vispa igen

och häll sedan över smeten i formen och in i ugnen omgående

Jag brukar ha kakan i lägre mitten i ca 40-55 min. 

Prova med en sticka mot slutet för att se att den inte är för kladdig.

 

Det är viktigt att man får in kakan fort i ugnen då den inte innehåller något bakpulver eller annan jäsningsmedel. 

Det är det varma smöret som får kakan att resa sig.