Chocolate chip cookies med Nutella och Schweizernöt
Tillagningstid ca 40 minuter
Ca 40 st
Ingredienser
125 gr smör/margarin
1 ägg
2 dl florsocker
3 msk Nutella
2 msk kakao
1 msk strösocker
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
100-150 gr choklad (jag tog 50 gr mörk blockchoklad och 100 gr Marabou Schweizernöt)
1-2 msk krossad mandel (kan uteslutas, ta inte för mycket för då blir det svårt att rulla kakorna)
ca 3 dl vetemjöl
Tillvägagångssätt
Sätt på ugnen på 175 gr.
Värm smöret/margarinet i micron, men inte så det smälter helt.
Smält chokladen i vattenbad.
Blanda ihop alla ingredienser.
Det ska bli en fast deg som släpper skålen.
Rulla till små bollar och lägg på bakplåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i föruppvärmd ugn, 10-15 minuter. Kakorna ska flyta ut.
Låt kakorna svalna på plåt innan man tar upp dem. De kommer sjunka ihop.
Ät och njut!