Chocolate chip cookies med Nutella och Schweizernöt

Tillagningstid ca 40 minuter

Ca 40 st

 

Ingredienser

125 gr smör/margarin

1 ägg

2 dl florsocker

3 msk Nutella

2 msk kakao

1 msk strösocker

1 msk bakpulver

1 msk vaniljsocker

100-150 gr choklad (jag tog 50 gr mörk blockchoklad och 100 gr Marabou Schweizernöt)

1-2 msk krossad mandel (kan uteslutas, ta inte för mycket för då blir det svårt att rulla kakorna)

ca 3 dl vetemjöl

 

Tillvägagångssätt

Sätt på ugnen på 175 gr.

Värm smöret/margarinet i micron, men inte så det smälter helt.

Smält chokladen i vattenbad.

Blanda ihop alla ingredienser.

Det ska bli en fast deg som släpper skålen.

Rulla till små bollar och lägg på bakplåt med bakplåtspapper.

Grädda mitt i föruppvärmd ugn, 10-15 minuter. Kakorna ska flyta ut.

Låt kakorna svalna på plåt innan man tar upp dem. De kommer sjunka ihop.

 

Ät och njut!